Kategóriák

Kategóriák

Elit kategória:

Az elit versenyzők pénzdíjért versenyeznek, a legjobbak mérik össze magukat, hogy a Spartan Race ranglista élére állhassanak, és szponzorokat szerezhessenek. Az elit versenyzők a többi spartan versenyzőhöz hasonlóan sportszerűen versenyeznek, és szigorúan betartják a szabályokat. Azok a versenyzők, akik szabályt szegnek, a kizárást kockáztatják. Ha meg kell kérdezned magadtól, hogy elit versenyző vagy-e, akkor valószínűleg nem vagy az.

Racing in Elite race category gives you the following opportunities:

– Winners ranking in the single event – Top3 male and female are awarded on race day during the awards ceremony.

– Elite Championship as part of the Regional Series in CEU with a prize purse being offered to the Top3 winners in each race of the regional series as well as for the top10 of overall ranking of the Regional Series (further information can be found HERE.

– Elite Championship as part of the CEU Mountain Series with a prize purse being offered to the Top3 winners in each race of the Mountain series as well as for the top 10 of overall ranking of the Mountain Series (further information can be found HERE.

– Qualification for the European Championship in Elite race category. Further information can be found HERE.

– Qualification for the World Championship in Elite race category (direct qualification only via age group category races that are part of the National Series). Further information can be found HERE.

A korosztályos (Age Group) kategória:

A korosztályos, korábban competitive néven ismert kategória közvetlenül az elit futam után rajtol. A korosztályos kategória versenyzőire is az elit kategória szabályai vonatkoznak. A futamot bírók és kamerák figyelik, miközben a korosztályos ranglista pontokért és izgalmas díjakért versenyeznek. A korosztályos versenyzők hisznek benne, hogy a korcsoportjukon belül a legjobbak lehetnek.

Age Group is divided as follows:

Women 15-17 / Men 15-17
Women 18-24 / Men 18-24
Women 25-29 / Men 25-29
Women 34-39 / Men 30-34
Women 35-39 / Men 35-39
Women 40-44 / Men 40-44
Women 45-49 / Men 45-49
Women 50-54 / Men 50-54
Women 55-59 / Men 55-59
Women 60+ / Men 60+

Racing in Age Group race category gives you the following opportunities:

Age Group Ranking in each race with an Age Group race- Top3 winners in each age group are awarded on race day during the awards ceremony.
Age Group Championship as part of the Regional Series in CEU (further information can be found HERE).
Age Group Championship as part of the Mountain Series in CEU (further information can be found HERE).
Qualification for the European Championship in Age Group race category. Further information can be found HERE.
Qualification for the World Championship in Age Group race category (direct qualification only via age group category races that are part of the National Series). Further information can be found HERE.

Open kategória:

Az open kategória mindenki számára nyitott. Hétvégi harcosok, kezdő sportolók, elsőbálozók, és csapatok egyaránt versenyezhetnek itt. Az open kategória ugyanazt a lehetőséget kínálja a komfortzóna elhagyására, mint az elit és korcsoportos kategóriák, teszteli a fizikai képességeket, és megadja a célba érkezés örömét is. Mindezek mellett nincs nyomás a versenyzőn.

Only First Open Heat requires entry fee 8€.

A Spartan race versenyeken időmérés van, bírói felügyelet és versenyzői rangsor. És természetesen szabályok, amit minden versenyzőnek be kell tartania! Külön szabályok vonatkoznak az Elit és Age group versenyzőkre, és más szabályok az Open kategóriás versenyzőkre. Itt találod az akadályokra vonatkozó szabályokat, itt pedig az általános szabályzatot.

Függetlenül atól, hogy melyik kategóriát választod, minden befejezett verseny beleszámít a trifectába, és a spartan deltába.