Szajlai Péter – Magyarország + Írország + Spanyolország = Trifecta

Szajlai Péter több éve tervezte a trifecta teljesítését, aztán idén sikerült is neki. 3 verseny, 3 országban. Blogunkban most az ő történetét ismerhetitek meg.

Spartan

Hol élsz, mit dolgozol és mennyit tudsz a munkàd és a családod mellett edzeni?
Hello Spartanok! Én egy Írországban elő és fogtechnikusként dolgozó srác vagyok. Majd 3 évvel ezelőtt 2016-ban fertőzött meg a Spartan Race versenysorozat, akkor voltam első megmérettetésemen Visegrádon. Azóta sok minden történt, köztük egy költözés is a Smaragd szigetre. A sport mindig is fontos szerepet töltött be az életemben, gyermekkorom óta igazolt szinten focizom, ez sokat segít a versenyek teljesítésében. Emellett egy ideje marathon futások egészítik ki az edzésnaptárat.

Honnan jött az ötlet, hogy idén trifectàt szeretnél, és mennyire voltál felkészülve rà?
2016-ban sérülés, 2017-ben a költözés akadályozott meg a Trifectaban, így eldöntöttem, ha törik ha szakad idén mindenképpen teljesítem, és ha tudom 3 különböző országban próbálom meg. Amikor megláttam a versenynaptárat, és ott kijelöltek egy Ír versenyt is, már nem volt kérdés.

Spartan

Hogyan kerestél társakat a teljesítéshez, segítetted őket a felkészülésben, tanácsokkal, edzés tervekkel vagy mentálisan?
A kőkemény tokaji verseny óta szinte mindig gimnáziumi barátommal, Kovács Gáborral állunk rajthoz, sokszor kiváló sportemberekkel, ismerősökkel kiegészülve. Azt vettem észre, hogy a közvetlen közelemben indulók mindig alaposan felkészülnek mind fizikálisan, mind mentálisan az adott versenyre. (F1 Spartan Team)

Melyik távot melyik országban és kivel teljesítetted?
Kronológiai sorrendben a Nagykanizsai Sprint volt az első, erre utaztam haza és szuper időben, profi szervezés mellett abszolváltuk Gáborral és jó pár versenytárssal. Magyarországon mindig nagy élmény versenyezni, hiszen sok ismerőst vonz a Spartan Race. Egy hónappal később rendezték meg Írországban a Super távot, egy nagy lóversenypályán, amelyet a feleségemmel Marinával és barátunkkal Mórocz Dórival teljesítettünk. (Nagyon büszke vagyok rájuk.) Hogy aztán 5 hónappal később, októberben elutazzunk Katalóniába Barcelona mellé, és újfent Gáborral nekiveselkedjünk a Beastnek. Ezzel kipipálva egy rég dédelgetett álmot: a hivatalos Trifectat ráadásul 3 különböző országban.

Spartan

Melyik verseny tetszett a legjobban?
A kanizsai a hangulata és a sok ismerős miatt felejthetetlen, no meg az első lépés volt. Az Ír verseny mindannyiunkat meglepett, mert rendkívül könnyű pályát hoztak össze a szervezők, szinte nulla szintemelkedéssel, de ezt tudjuk be az első rendezésnek. És még a szinte mindennapos ír eső is megkímélt bennünket. Nekem egyértelműen a katalán Beast tetszett a legjobban, komoly szintemelkedés, vérprofi szervezés, számunkra sok új akadály színesítette a kicsivel több mint 25 kilométert. Meg kellett szenvedni a Trifectaert.

Melyik volt a versenyek során szerzett legemlékezetesebb élményed, pillanatod?
Mindig élmény és jó érzés látni azt, hogy emberek megmozdulnak, eljönnek egy adott versenyre, megpróbálnak kilépni a komfortzónájukból és igyekeznek teljesíteni azt. A Barcelonai Beasten például egy vak srácot láttunk a barátjával indulni! Minden tiszteletem az övé és azoké akik odaállnak a Starthoz!

Spartan

Volt olyan pont amikor rezgett a léc és arra gondoltál, hogy lehet, hogy mégse kellett volna belevágnod?
Sok mindent megéltem már futballpályán, marathonokon és Spártai versenyeken is, de olyan sosem fordult elő, hogy komolyan arra gondoljak miért is vagyok itt!

Mi lesz a folytatás, mik a további terveid?
A következő célkitűzés a januári Zell am See Winter és a nyári Andorrai Ultra. És közben remélem sikerül haza is jutni mondjuk a március végi Nagykanizsai hétvégére.

Mit terveznek a futótársak? Találkozhatunk még velük Spartan Race versenyen?
Hogy mi jár a fejükben azt pontosan nem tudhatom, de az biztos, hogy én erősen kapacitálom őket, tartsanak velem! 🙂

Spartan

“Amikor a szenvedélyed és a célod nagyobb mint a félelmeid és a kifogásaid, megtalálod a módját!”
AROO

Gratulálunk Péter! És további sikereket kívánunk neked és futótársaidnak! Hajrá!