Dolomitok Trifecta Hétvége, Olaszország

2018. június 30 – július 1-jén rendezték meg Olaszországban a Dolomitok Trifecta hétvégét Alleghe városkában és annak környékén.

Spartan

Mit kell tudni a verseny helyszínéről?
A festői környezetben megrendezett verseny központja Alleghe település volt, ami Olaszországban, Veneto régióban, Belluno megyében található. Lakosainak száma 1200 fő körül van. Alleghe település helyi érdekessége a mellette található festői szépségű tó, amely 1771-ben egy gigantikus hegyomlás következtében a völgyben folyó patak felduzzasztásával jött létre.
A szomszédos síközpont: Civetta tette még szintesebbé a versenyt. A Dolomiti Superski régióhoz tartozó közepes méretű családias síközpontot 1982-ben nyitották meg. A síterület Alleghe, Pescul, Palafavera és Zoldo helyiségek között található, melyeknek mindegyike elérhető sítalpon. Az 1000 és 2100 méteres magasság között elterülő síterületet több oldalról is több mint 3000 méter magas hegycsúcsok veszik körbe, amik csodálatos környezetett biztosítottak az olasz Spartan Race versenynek.

Mit kell tudni magáról a versenyről?
A Spartan Race Italy Facebook oldalán élőben is követhették az érdeklődők az eseményeket. A verseny a “Spartan Mountain Series Europe 2018” bajnokság második állomása volt. Andorra után itt, az olasz alpokban rendezték a következő eseményt, ahol a Beast pályában több mint 1900 m szintemelkedés volt. A harmadik helyszín sokak nagy kedvence, Oberndorf (Tirol) lesz.

Spartan

Természetesen magyar versenyzők is tiszteletüket tették a versenyen. Közülük most Kempelen Zita mesél az élményeiről.
Olaszországban, Alleghe településen rendezték a Dolomitok Trifecta hétvégét. Melyik bajnokság része volt ez, és mit kell tudni erről a bajnokságról? Mi adta a verseny nehézségét?

KZ: A Mountain Series része volt, de én abban nem indultam. A nehézséget a sok szintemelkedés adta szerintem, az akadályok nem voltak nehezebbek. Viszont a lejtők is adtak kihívást, mert minden lejtő nagyon hosszú és meredek volt, és szétszedte a combot és a talpat.

Miben speciális ez a hegyi sorozat? A sok szint miatt különleges, a gyönyörű szép tájak, vagy valami más vonzza a versenyzőket?
KZ: A verseny különlegességét az eszméletlen gyönyörű hely adta. A cél eleve csak felvonóval volt megközelíthető.

Spartan

Milyen távok voltak? Melyik kategóriában és távon indultál, és milyen eredményt értél el?
KZ: Trifecta hétvégéztem. A beastet és a supert megnyertem, sprinten csak open volt.

Milyen volt a pálya, az akadályok, a hangulat, az időjárás? Hány magyar vett részt a Trifecta hétvégén? Volt a futam során valami emlékezetes élményed, ami megmaradt benned?
KZ: A pálya 2100 méterig ment fel, és körben mindenhol 3000 méter magas sziklás hegyek voltak. A hangulat fergeteges olaszos volt, jó zenékkel. A szervezés patent volt.

Jövőre is megrendezik ezt a sorozatot? Tervezel indulni rajta?
KZ: Nekem ez egy olyan verseny volt, hogy ha egyet mondhatnék, hogy mire megyek jövőre is, hát ez lenne az. Pedig már voltam pár versenyen. Ja és nem volt tömeg, nem volt rengeteg induló. Ez is jó volt.

Spartan

Ha valakit tehát vonzanak a mesés környezetben megrendezett akadályfutó versenyek, jövőre semmiképpen se hagyja ki a Dolomitok Hétvégét Olaszországban. Zita, neked ismét gratulálunk!!