SZABÁLYOK

SZABÁLYOK

A REEBOK SPARTAN RACE 2016 SZABÁLYZATA

 

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK (minden kategóriához és futamhoz)

1. A versenyzők különféle futamokban (starthullámokban) méretik meg magukat, minden egyes csoport 250-300 futóból áll. Az első két futam (Heat) az un. Elite Heats, ami a férfiaknak külön reggel 9 órakkor (Férfi Elite Heat), a nőknek 9:15-kor kezdődik (Női Elite Heat). Hogy az Elite kategóriában pontot szerezhessenek, a Férfi Elite Heatnek legalább 30, a nőinek legalább 10 résztvevője kell, hogy legyen. Az Elite Heatet az SRTG (Spartan Race Training Group – Spartan Race Edzőcsoport) két hulláma követi, ezek olyan különleges heatek, amik egyes városokból érkezett edzői csoportok tagságának van fenntartva. A több, reggel 10 órakor kezdődő futam nyitott kategóriás (Open Heats), ahol férfiak és nők együtt futhatnak.

2. Normál körülmények között az egyes futamok 30 perces időközönként indulnak, de a köztes idő 15 percre vagy kevesebbre is rövidülhet.

3. Az egyes futamok kezdő időpontjai változhatnak a kategóriától, az időjárástól, az évszaktól és a regisztrált versenyzők számától függően.

4. A 2016 idényben nincsen teljesítménykritérium, hogy valaki részt vehessen az Elite Heat futamjain. Az Elite Wave-ban való részvétel regisztrációs díja 10 euró.

5. A versenyzőknek abban a futamban kell elindulniuk, amire regisztráltak. Ha egy versenyző olyan futamban indul, amire nem regisztrált, a versenyzőt diszkvalifikálják, és az eredménye nem számít majd a Trifecta kvalifikációhoz szükséges teljesítések közé.

 

 

REGISZTRÁCIÓ

1. Minden versenyzőnek teljes és valós adatokat kell megadnia a regisztrációs űrlapon. A helytelenül megadott születési dátum diszkvalifikációhoz vezet a nevezési díj visszatérítése nélkül.

2. A csapatkapitányoknak nem kell külön megadnia a saját e-mail címét és telefonszámát más csapattagoknak a regisztrációs űrlapon. Minden egyes csapattagnak a saját e-mail címét és telefonszámát kell megadni a regisztrációs űrlapon.

3. A változtatásokat a regisztrációban még a kezdés előtt tisztázni kell, ugyanez a célba érés után már nem lehetséges.

4. Ha egy versenyző egy csapat tagjaként regisztrál és ezáltal csoportkedvezményben részesül, egyéni indulóként nem tud újraregisztrálni.

 

 

AKADÁLYOK

1. Az akadályok két alapvető csoportba oszthatóak: kötelező és opcionális.

2. A kötelező akadályokat minden körülmények között, bármennyi próbálkozásra, időlimit nélkül, valamint az azt kiváltó büntetőgyakorlat lehetősége nélkül kell teljesíteni.

3. Ha egy versenyző nem tud leküzdeni egy kötelező akadályt, diszkvalifikálják.

4. Vannak akadályok, amiket segítséggel is le lehet küzdeni, és vannak olyanok, amiket csak egyénileg, segítség nélkül lehet teljesíteni.

5. Az alábbi akadályok kötelezően, és azokat kiváltó büntetőgyakorlat lehetősége nélkül kell teljesíteni:

 • Gumiabroncs-cipelés
 • Homokzsák-cipelés
 • Fatörzscipelés
 • Homokkal töltött vödrök cipelése
 • Egyéb terhek cipelése
 • Vontatás: beton, fém vagy más teher húzása a földön
 • Szögesdrót alatt kúszás
 • Vizes gödrök és sár
 • Tűzakadályok
 • Egyéb

6. A büntetés egy nem teljesített akadályért (kivéve azoknál, amik kötelezőek, lásd feljebb) nemtől és kortól függetlenül egy sor büntetőgyakorlat elvégzése, ami 30 burpee.

7. Minden akadály esetében a versenyzőnek legalább egy alkalommal meg kell kísérelnie annak a leküzdését, mielőtt belefog a büntetőgyakorlatokba. A büntetőgyakorlatok elkezdése nem elfogadható, ha a versenyző meg sem érintette az akadályt. Például kötélmászás esetén a versenyzőnek be kell lépnie a vízbe és legalább meg kell érintenie a kötelet.

8. Az egyetlen olyan eset, ahol egy opcionális akadálynál nem kell legalább egyszer próbálkozni, ha egy úszni nem tudó versenyzőnek egy vizes akadályt kell leküzdenie. Az úszni nem tudóknak ez esetben 30 burpee-nél biztosan többet kell majd teljesíteniük.

9. Vannak olyan opcionális akadályok, amiket csak első nekifutásra lehet teljesíteni, ilyenek a dárdavetés (spear man) vagy a falmászás (traverse wall).

 

 

EGYES AKADÁLYOK LEÍRÁSA

Falmászás – a versenyző egyszer próbálkozhat, a lába nem érheti a földet, a kezével nem foghatja meg az akadály felső szélét vagy a csengőállványt. Másoktól segítséget nem fogadhat el.

Majomketrec / Multi Rig – a versenyző egyszer próbálkozhat, a lábát nem használhatja, és nem fogadhat el másoktól segítséget.

Mászás szögesdrót alatt – a versenyező nem érhet hozzá semelyik testrészével a tartóállványokhoz.

Csúszós Fal – a versenyző semelyik testrészével nem érhet hozzá az akadályt határoló zászlótartó rúdhoz, más versenyzőktől viszont elfogadhat segítséget.

Fal – a versenyző semelyik testrészével nem érhet hozzá az akadályt határoló zászlótartó rúdhoz, más versenyzőktől elfogadhat segítséget, a férfiak viszont nem használhatják a nőknek fenntartott lépcsőket.

Herkules Csörlő – a versenyzőnek a csiga szintjéig kell felhúznia a súlyt, majd lassan, annak szabadesése nélkül vissza kell azt úgy eresztenie. Az akadály nem teljesítéséért büntetőgyakorlatokat kell elvégezni.

Vödrös Brigád – a versenyző nem cipelheti a vödröt a fején vagy a vállán. Ha pihennie kell, bármikor a földre teheti a vödröt. Férfiak nem foghatnak nőknek fenntartott vödröket. A vödörben lévő homok nem lehet kevesebb, mint egy meghatározott minimum.

Homokzsákcipelés – a versenyző nem teheti le a homokzsákot a földre és nem húzhatja azt maga mögött. A homokzsákot egész idő alatt a kezeiben vagy a vállán kell tartania. Férfiak nem foghatnak nőknek fenntartott homokzsákot.

Vontatás – a versenyző nem cipelheti a vontatott tárgyat a kezeiben vagy a vállán, a tárgynak végig a földön kell lennie. Férfiak nem vontathatnak nőknek szánt terhet.

 

 

DISZKVALIFIKÁCIÓ (DQ)

Bármilyen csalás vagy szabálytalanság következménye azonnali diszkvalifikáció. Az alábbiak számítanak csalásnak:

1. A kijelölt útvonal be nem tartása, útlevágások használata. Egy atléta maga felel azért, hogy a kijelölt útvonalon maradjon. Olykor az összetett terepen való tájékozódás nehézséget okozhat a tájékozódásban, és ezen nem segít még a legkörültekintőbb jelzéshasználat sem. Az atlétáknak a tudatában kell lenniük, hogy a gyors és helyes tájékozódás ennek a sportnak, egy terep-akadályversenynek a része, és a táv sikeres teljesítéséhez szükség van bizonyos képességekre és jártasságokra. Az útvonal szándékos megváltoztatása egy atléta vagy a csapattársai által a szabályok alapján sportszerűtlen viselkedésnek számít. Az olyan atlétát, aki szándékosan vagy nem szándékosan elhagyja a kijelölt útvonalat, majd nem talál vissza ahhoz a ponthoz, ahol az útvonalat elhagyta, diszkvalifikálják. Bizonyos esetekben, például az időjárás miatt, a lecsökkent látótávolság vagy a szervezők hibás utasításai esetén az ilyen szabálytalanságok egyénileg, esetenkénti elbírálás alapján oldhatóak meg.

2. A Burpee büntetőgyakorlatok nem teljes elvégzése. Ez érvényes az előírt mennyiségre (legalább 30) és a technikai végrehajtásra egyaránt. A gyakorlat akkor számít szabályosnak, ha mellkas teljesen érinti a földet és az atléta úgy ugrik fel, hogy a talpa a levegőbe emelkedik. A szabályos burpee-k végrehajtása az összes versenyen a következő:

 • Álló helyzetben kezdünk.
 • Leguggolunk és magunk előtt a földre tesszük a kezünket.
 • Kirúgunk hátra, hogy fekvőtámasz-helyzetbe kerüljünk.
 • Csinálunk egy teljes fekvőtámaszt úgy, hogy mellkasunk érinti a földet.
 • Rúgjuk vissza a lábunkat magunk alá guggoló helyzetbe.
 • Álljunk és egyenes testtartással ugorjunk fel.
 • Amíg a levegőben vagyunk, tapsoljunk a kezeinkkel a fejünk felett.

 

burpee-tabulka-800x534

 

 

Egy szabályos burpee megtekintéséhez kattints ERRE A VIDEÓRA.

Gyakori hibák:

 • A versenyző fekvőtámasz közben nem érinti a mellkasával a földet.
 • A versenyző nem ugrik fel.
 • A versenyző nem egyenes testtartással ugrik fel.
 • A versenyző nem tapsol a feje felett.
 • A versenyző nem csinál 30 ismétlést. Azt javasoljuk, hogy minden ötödiknél számoljunk hangosan.

3. A versenyző maga felel azért, hogy hpontosan számolja a büntetőgyakorlat ismétléseit. Arra nem számíthat, hogy más fog számolni helyette. A versenyzőnek az akadálybíró utasításai szerint kell eljárnia. Ha az akadálybíró nem lát szabályosnak néhány ismétlést, akkor azokat a versenyzőnek meg kell ismételnie.

4. A versenyző nem hagyhat el semmilyen ruhadarabokat, amikben elkezdte a versenyt. Az összes ruhadarab és felszerelés a versenyzővel kell, hogy legyen az összes akadály teljesítése során, semmi nem maradhat hátra! Ebbe beleértendőek a hátizsákok, zászlók, kitűzők, parókák, maszkok, jelmezek stb. Turista, túra és síbotok, szöges talpú cipők stb. használata tilos.

5. A versenyző nem hagyhat ki akadályokat úgy, hogy elfut mellettük.

6. Tilos futni a rajtszám nélkül, tilos azt szándékosan eltakarni, bepiszkítani, elrejteni vagy eltávolítani. Minden versenyzőnek elöl és hátul is viselt rajtszámmal kell azonosíthatónak lennie. A versenyzőnek egy fejpántot kell rajta a rajtszámmal előre csúsztatva viselnie. A rajtszámot a póló hátuljára is fel kell tűzni. Ha a versenyzőnek nincs pólója, a rajtszámot az alsónadrágja hátuljára kell tűzni.

7. A férfiaknak tilos a női versenyzőknek szánt súlyt használni.

8. A férfiaknak tilos a női versenyzőknek szánt lépcsőket használnia a Falmászásnál.

9. Tilos az időmérő chip lefedése átlátszó ragasztószalaggal azért, hogy ne veszítsük el, ugyanis ez a chip üzemzavarához vezet.

10. Az összes versenyző, aki a pihenőhelyeken kívül szemetel, kizárásra kerül.

11. Segítség elfogadása a stáb vagy a közönség tagjaitól nem engedélyezett. A versenyzők menet közben csak a szervezőktől fogadhatnak el eszközöket, ruhákat, élelmet vagy vizet. A szóbeli kommunikációért az orvosi személyzettel vagy más versenytárstól kapott segítségért vagy támogatásért nem jár büntetés, kivéve, ha az Elit versenyzők nem segíthetnek egymásnak az egyes akadályoknál.

12. A versenyzőnek egy meghatározott szintidőt kell tartania. Egyes versenyeken lehet szintidő (általában a Beast és UltraBeast kategóriában). Ha van szintidő, az az atléták biztonsága érdekében történik. Ha a versenyző nem tudja tartani a szintidőt, akkor ki kell szállnia és diszkvalifikálják. A szintidőt a táv teljesítésére a versenyigazgató adja meg a verseny előtt. A szintidőt az adott verseny útmutatójában is publikálják.

13. Tilos a versenyakadályok előzetes tesztelése. Ha a versenyző a start előtt tesztel egy akadályt, azért kizárhatják. Kivétel ez alól, ha egy akadály a fesztiválterületén van felállítva.

14. KISZÁLLÁS

Minden egyes akadályt teljesíteni kell, és minden sorozat büntetőgyakorlatot szabályosan és teljesen kell elvégezni. Ha a versenyző fizikai vagy mentális kimerültség miatt nem tudja folytatni az útvonalat, akkor kiszállhat a versenyből. Aki ki akar szállni, annak értesíteni kell az akadálybírót vagy a legközelebbi pályabírót. A versenyzőről ilyenkor helyben leveszik az időmérő chipet és a rajtszámokat, és ha szükséges, fuvart biztosítanak a versenyzőnek a fesztiválterületre.

 

 

KÜLÖN SZABÁLYOK AZ ELIT VERSENYEKRE (ELITE HEAT)

1. Az Elit futamok (Elite Wave) versenyzői nem fogadhatnak el “külső” segítséget. A versenyzőnek tilos bármilyen segítséget elfogad olyan személytől, aki nem vesz részt a versenyben, pl. a nézőktől, egyenruhástól vagy a stáb tagjaitól, beleértve ebbe az olyan menet közbeni hivatalos orvosi segítségnyújtást, mint a gyors kötözés, jegelés, ivóvíz a közönségtől, vagy ha valaki közönségtől segít a versenyzőnek továbbhaladni vagy egy akadályon átjutni. Ezekben az esetekben a versenyző semmilyen díjat nem nyerhet és csak egy nemhivatalos célidőt kap. Csak pólót és egy medált kap. Az Elit futamok versenyzőit nem büntetik azért, ha szóban kommunikálnak orvosokkal vagy más versenyzők segítségét veszik igénybe.

2. Minden Elit versenyzőnek végtelen számú próbálkozási lehetősége van a tiroli traverz akadály leküzdésére. Minden egyes sikertelen próbálkozásért 30 burpee büntetőgyakorlat jár. Újabb próbálkozásra csak a teljes büntetőgyakorlat-sorozat teljesítése után kerülhet sor. Minden egyes Elit versenyzőnek legalább háromszor meg kell próbálkoznia az akadály leküzdésével, csak ezután folytathatja a távot, de úgy, hogy 15 perc büntetést kap a célidejéhez.

3. Az Elit versenyzőknek kétszer annyi traktorgumi-átfordítást (FLIP-TYRE) kell teljesíteniük az akadály teljesítéséhez.

4. Ha a videók utólagos elemzése során kiderül, hogy egy Elit versenyző nem hajtotta végre szabályosan a büntetőgyakorlatokat, minden egyes szabálytalan ismétlésért 30 másodperc büntetés kerül hozzáadásra a célidejéhez. Ha a videó elemzése során kiderül, hogy a versenyző kevesebb, mint 20 ismétlést csinált meg, akkor pótlólagosan kizárják.

5. A versenyzőnek a díjátadási ünnepség előtt legkésőbb egy órával élhet a panaszával az előzetes eredmények, menet közbeni szabálysértés, más versenyzők tettei vagy viselkedése miatt, vagy pedig akkor, amikor az az adott verseny útmutatójában meg van határozva.

 

 

KÜLÖN SZABÁLYOK A BEAST ÉS ULTRA BEAST VERSENYEKRE

1. Minden versenyzőnek a birtokában kell, hogy legyen a kötelező felszerelés, különben nem állhatnak starthoz és kizárásra kerülnek a versenyből.

 • a. Elegendő folyadék, vizespalack (nem üveg), zacskó, pántos vizespalack, camelbak vizespalack stb.
 • b. A kötelező felszerelés azoknak, akik a 11 óra utáni futamokban indulnak, a Beastnél egy fejlámpa. Az Ultra Beastnél minden versenyzőnek az összes futam alatt kell, hogy legyen egy fejlámpája. Azokat a versenyzőket, akiknél ez hiányzik, nem engedik a rajtvonalhoz.

2. Az Ultra Beast versenyzőinek az útvonal során bizonyos szintidőt kell teljesíteniük, ellenkező esetben le kell térniük az útvonalról és diszkvalifikálják őket. A szintidőt mindig az adott versenyhez adott útmutatóban jelentik be.

 

 

A HELYES MAGATARTÁSRÓL

Sportszerűtlen viselkedés

Minden versenyzőtől a rendezvény teljes ideje alatt elvárható a sportszerűség. A sportszerűtlen viselkedés a szabálytalanság súlyosságától és a szervezők döntésétől függően diszkvalifikációhoz, a versenyből való kizáráshoz, éves vagy az összes versenyről való életre szóló eltiltáshoz vezethet.

Lassú futók

A lassan haladóknak el kell engednie a gyorsabb atlétákat. A gyorsabban haladók szándékolt akadályozása a táv bármely szakaszán sportszerűtlen viselkedésnek számít.

Szemetelés

AZ összes személyt, aki szemetet dob el az útvonalon, a pihenőhelyen kívül, diszkvalifikálják.

Egészség és biztonság

Ha a versenyző olyan balesetnek vagy sérülésnek szemtanúja, ami azonnali orvosi segítséget igényel, addig nem folytathatja a versenyt, amíg a szervezők egyikre a helyszínre nem ér. Az orvosi segítségre szoruló versenytárs megsegítésének elmulasztása sportszerűtlen viselkedésnek számít. Minden versenyzőtől elvárható, hogy a legjobb döntést hozza meg a sérülés komolyságáról és hogy folytassa-e a távot, elfusson-e segítségért a legközelebbi akadályig, vagy pedig ott maradjon a segítségre szoruló versenytárs mellett. A versenyzőnek tudatában kell lennie annak, hogy a döntése a sérült személy megsegítéséről veszélyeztetheti a saját célidejét. A versenyzőnek tudatában kell lennie, hogy az ilyen esetekben a segítségnyújtás miatt elveszített idő kompenzációja lehetséges, de nem garantált.

 

 

EREDMÉNYEK ÉS KIÉRTÉKELÉS:

1. Az Elit futamok (női és férfi egyaránt) első három egyéni versenyzője és az Elit Futam (Elite Heat) első csapata (csak a négy leggyorsabb csapattag) ingyenjegyet kap ugyanannak vagy az eggyel fölötti kategóriának a következő versenyeire.

2. Ezek az ingyenjegyek nem átruházhatóak, más személy vagy váltótárs nem használhatja fel őket.

3. Az ingyenjegyek egy évig érvényesek attól a versenytől számítva, ahol megszerezték őket.

4. Az Elite Heat első 5 férfi és első 5 női helyezettje kvalifikálja magát a Spartan Race Világkupára az egyesült államokbeli Tahoe-tónál.

5. Az Elit és Nyitott kategóriákban az első 3 férfi/női vegyes csapat nyereménytárgyakat kap a fő szponzortól (REEBOK).

6. Az olyan díjak, amikért a nyertesek nem jelennek meg az átadási ünnepségen, elvesznek. Semmit nem küldünk ki postán.

7. A versenyző felel azért, hogy helyesen viselje az időmérő chipet és hogy az minden ellenőrző pontnál és a célegyenesnél is rajta legyen.

8. Ha egy versenyző elveszíti az időmérő chipjét, a célnál azonnal értesíteni kell erről az időmérő céget. Az ilyen versenyzőnek a célidejét addig nem erősítik meg, amíg arra a versenyigazgató engedélyt nem ad.

9. A chip elvesztése vagy egy ellenőrzési pont feljegyzésének a hiánya diszkvalifikációhoz vezethet.

10. A pályabírók segítségre lehetnek abban, hogy továbbengedik az útvonalon az olyan versenyzőt, aki elveszítette az időmérő chipjét, vagy ha az nem mérte az ellenőrző pontnál az időt.

11. A Spartan Race fenntartja a jogot arra, hogy áttekintse a verseny során készült összes képet és videót, és hogy a találtak alapján megváltoztasson eredményeket vagy utólag versenyzőket diszkvalifikáljon.

 

 

Csapateredmények:

1. Minden 4 fős vagy nagyobb létszámú csapat eredménye automatikusan csapateredményként lesz elkönyvelve. A csapatként való befutás érvényességéhez annak legalább 4 tagja kell, hogy sikerrel befejezze a versenyt.

2. Minden egyes csapattag ideje mérésre kerül.

3. AZ első helyezett csapatból csak a negyedikként célba érő tag ideje számít bele a csapateredmények általános kiértékelésébe. A csapatok sorrendjének a meghatározásakor csak a csapat negyedik tagjának a célideje a döntő. Nem a legjobb négy vagy több egyéni eredmény számít, hanem a legjobb csapat-erőfeszítés. Ezért ajánlott a távot a csapatnak együtt végigfutnia, így jobb csapatidővel érhetnek együtt célba.

4. A csapatok tagjait szétoszthatják külön futamok között, nem kell feltétlen együtt futniuk.

5. A csapatok lehetnek vegyesek – férfiak és nők indulhatnak együtt.

6. Egy egyénileg regisztrált versenyző eredménye nem számolható el csapateredményként.

 

 

A GYŐZTESEK DÍJAZÁSA

Elit Férfi/Női Vegyes Csapat

1. helyezés – Nyereménytárgyak a fő szponzortól (Reebok): Spartan Race szuvenír, ingyenjegy, nyereménytárgyak és ajándékok más szponzoroktól és partnerektől, bekerülés képpel a Dicsőségcsarnokba

2. helyezés – Nyereménytárgyak a fő szponzortól (Reebok): Spartan Race szuvenír, ingyenjegy, nyereménytárgyak és ajándékok más szponzoroktól és partnerektől, bekerülés képpel a Dicsőségcsarnokba

3. helyezés – Nyereménytárgyak a fő szponzortól (Reebok): Spartan Race szuvenír, ingyenjegy, nyereménytárgyak és ajándékok más szponzoroktól és partnerektől, bekerülés képpel a Dicsőségcsarnokba

Az Elit Futam (Elite Heat) első öt férfi és első öt női versenyzője digitális formában kap egy Spartan Érmét, amivel kvalifikálhatnak a Világkupára az USA-ban. Több információért KATTINTS IDE.

Az Elit Futam első tíz férfi és első tíz nő versenyzője kvalifikálja magát a 2016-os Európa-bajnokságra. Több információért KATTINTS IDE.

Nyitott Férfi/Női Vegyes Csapatok

1.helyezés – Nyereménytárgyak a fő szponzortól (Reebok), Spartan Race oklevél, nyereménytárgyak és ajándékok más szponzoroktól és partnerektől

2. helyezés – Nyereménytárgyak a fő szponzortól (Reebok), Spartan Race oklevél, nyereménytárgyak és ajándékok más szponzoroktól és partnerektől

3. helyezés – Nyereménytárgyak a fő szponzortól (Reebok), Spartan Race oklevél, nyereménytárgyak és ajándékok más szponzoroktól és partnerektől

A legidősebb versenyzőnek

– SR oklevél, idővel nyereménytárgyak és ajándékok szponzoroktól és partnerektől

A legnagyobb csapatnak

– SR oklevél, idővel nyereménytárgyak és ajándékok szponzoroktól és partnerektől

FairPlay Díj

Ezt a díjat nem osztják ki minden egyes versenyen. Különösen becsülendő, emberi vagy sportszerű tett esetén díjaznak ezzel valakit.

A nyerteseknek az Elit és Nyitott kategóriákban személyesen kell az átadó ünnepségen a díjaikat átvenniük. Megbízottat nem küldhetnek a díjakért. Azoknak a versenyzőknek a díjai, akik nem jelennek meg az átadási ceremónián (Elit és Nyitott kategória), törlésre kerülnek. Semmit nem küldünk ki postán.

 

 

TILTAKOZÁSOK

1. Bármilyen tiltakozást az előzetes eredményekkel, más versenyzők szabálysértéseivel a táv alatt, bármilyen panaszt más versenyzők viselkedésével vagy tetteivel kapcsolatban legkésőbb egy órával a díjátadási ünnepség előtt kell benyújtani.

2. A tiltakozásokat, panaszokat szóban, közvetlen a versenyigazgatónak kell benyújtani.

3. A panasz/tiltakozás díja 30 euró.

4. Jogosnak bizonyuló panasz/tiltakozás esetén ezt a díjat visszatérítjük.

 

 

TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK ÉS BIZTONSÁGI SZEMPONTOK

Természeti katasztrófa vagy nagyon rossz idő esetén, más szervezési vagy technikai hibák miatt a Spartan Race szervezői fenntartják a jogot arra, hogy megváltoztathatnak, módosíthatnak részleges vagy teljes versenyútvonalakat éppúgy, mint akadályokat, a versenyzők egészségének a védelme és biztonsága érdekében azonnal felfüggeszthetnek vagy törölhetnek a fenti okok miatt bármilyen versenyaktivitást.

Ezen szabályok nem véglegesek és folyamatosan módosításra, frissítésre, kiegészítésre kerülnek a helyzettől függően a versenyigazgató által.